Πρόστιμο 21.140 ευρώ σε μοτοσικλετιστή που πέρασε 12 «κόκκινα»

Πρόστιμο 21.140 ευρώ σε μοτοσικλετιστή που πέρασε 12 «κόκκινα»

Κάθε ρεκόρ παραβατικότητας «έσπασε» οδηγός μηχανής, ο οποίος παραβίασε 12 φορές το κόκκινο φανάρι, έκανε επικίνδυνους ελιγμούς και ανέπτυξε υπερβολική ταχύτητα στη Βουλιαγμένη προκειμένου να αποφύγει τον έλεγχο των αστυνομικών, οι οποίοι τον εντόπισαν και τον συνέλαβαν λίγες ώρες μετά.

Όλα ξεκίνησαν το βράδυ της Τετάρτης (08/05/2024) στην περιοχή της Βουλιαγμένης όταν αστυνομικοί της Τροχαίας που διενεργούσαν ελέγχους σε οχήματα εντόπισαν μοτοσικλέτα χωρίς πινακίδες κυκλοφορίας.

Ο οδηγός της μηχανής δεν συμμορφώθηκε στο σήμα των αστυνομικών για έλεγχο και προσπάθησε να ξεφύγει με αποτέλεσμα να παραβιάσει κάθε πρόβλεψη του Κώδικα Οδικής Κυκλοφορίας. Συγκεκριμένα έκανε 12 παραβάσεις: ερυθρού σηματοδότη, υπερβολικής ταχύτητας, επικίνδυνων ελιγμών και αναστροφής.

Τελικά, εντοπίστηκε το μεσημέρι της Πέμπτης (09/05/2024) στα Μέγαρα όπου και συνελήφθη από αστυνομικούς της ομάδας «ΔΙΑΣ». Από έλεγχο που έγινε, διαπιστώθηκε ότι είχε δηλωθεί «ακινησία» για τη μηχανή, η οποία ήταν και ανασφάλιστη.

Στον οδηγό της μηχανής, ο οποίος παραπέμφθηκε στη Δικαιοσύνη, επιβλήθηκε συνολικό πρόστιμο 10.640 ευρώ και 150 βαθμοί ποινής στο point system, ενώ θα ενημερωθεί η ΑΑΔΕ για την επιβολή προστίμου για την ακινησία ύψους 10.500 ευρώ. Συνολικά, δηλαδή θα κληθεί να καταβάλλει 21.140 ευρώ.

newsit.gr