Κρήτη: Μαθητές φτιάχνουν αυτοσχέδια βόμβα μέσα σε σχολείο! (Video)

Κρήτη: Μαθητές φτιάχνουν αυτοσχέδια βόμβα μέσα σε σχολείο! (Video)

Σοκάρουν οι εικόνες από τα παιδιά που φτιάχνουν τις αυτοσχέδιες βόμβες σε Γυμνάσιο της ενδοχώρας του νομού Ηρακλείου.

Τα τελευταία περιστατικά είναι πλέον επικίνδυνα και για τη σωματική ακεραιότητα των μαθητών και των εκπαιδευτικών! Όπως μπορεί να δει κανείς μέσα απο το βίντεο που δημοσιεύει το newshub.gr βλέπει κανείς ένα νεαρό παιδί την ώρα που φτιάχνει το εκρηκτικό μείγμα χρησιμοποιώντας aquaforte, ενώ βλέπει και ένα μπουκάλι τοποθετημένο σε σημείο του προαύλειου χώρου, το οποιο λίγα δευτερόλεπτα μετά εκρήγνυται!

Σύμφωνα με πηγές ενημέρωσης, εξαιτίας αυτής της ενέργειας των συγκεκριμένων παιδιών, που ήταν η σταγόνα η οποία «ξεχείλισε το ποτήρι», είχαμε πριν λίγες μέρες συνέλευση ανάμεσα σε εκπαιδευτικούς και γονείς. Και ενώ θα περίμενε κανείς να παρθούν άμεσα μέτρα, εντούτοις αυτό που έγινε είναι ένα… τίποτα.

«Κανείς δεν μιλάει και δεν κάνει κάποια ενέργεια υπό τον φόβο οτι κάτι μπορεί να του συμβεί. Είναι να απορεί κανείς πως δεν έχει παρέμβει η Αστυνομία, η Περιφερειακή Διεύθυνση Κρήτης και οι άλλοι εμπλεκόμενοι φορείς. Είναι γνωστά τα ονόματα των παιδιών προφανώς, αλλά δεν έχει γίνει τίποτα, με αποτελέσμα αυτά να συνεχίζουν να δρουν ανεξέλεγκτα», αναφέρουν κύκλοι ενημέρωσης στο newshub.gr.

Συνεχίζεται η δράση

Τα παιδιά αυτά, παρά το σάλο, δεν πτοούνται. Μάλιστα η προσπάθεια τους να φτιάξουν τους αυτοσχέδιους εμπρηστικούς μηχανισμούς δεν είναι η πρώτη. Αντίθετα το έχουν επιχειρήσει αρκετές φορές.

Την ίδια ώρα, σύμφωνα με πληροφορίες του newshub.gr κανείς δεν μιλά. Είναι χαρακτηριστικό ότι ακόμη και η εκπαιδευτικός που είχε υποβάλλει μήνυση, όταν είχε πέσει θύμα αρρωστημένου αστείου των παιδιών που της είχαν βάλει καθαρτικό στον καφέ της, την πήρε πίσω.

Φαίνεται πως η πίεση που της ασκήθηκε αλλά και οι απειλές ακόμη και για τη σωματική της ακεραιότητα, την έκαναν να υποχωρήσει. Μάλιστα, είχε βρει τα ελαστικά του αυτοκινήτου της σκισμένα…

Και εδώ τίθεται το εξής ερώτημα: Που θα φτάσει αυτή η ασύδοτη κατάσταση εντός και εκτός σχολείου; Τι χειρότερο θα πρέπει να γίνει για να υπάρξει κινητοποίηση των Αρχών και να μπει τέλος στην ανομία;

Πως μπορούν άραγε να λειτουργήσουν οι εκπαιδευτικοί κάτω απο αυτό το καθεστώς φόβου και πως θα στείλουν οι άλλοι γονείς τα παιδιά τους στο Γυμνάσιο;