Βαρύ το πένθος στη Μεσαρά και ιδιαίτερα στα Σκούρβουλα μετά την είδηση του τραγικού δυστυχήματος που στοίχισε τη ζωή σε έναν 15χρονο μαθητή (ΔΕΙΤΕ ΕΔΩ).
Ο Αντώνης Καμπουράκης, παιδί πολύτεκνης οικογένειας, σκοτώθηκε το απόγευμα της Παρασκευής σε τροχαίο με δίκυκλο, αφήνοντας την τοπική κοινωνία βυθισμένη στη θλίψη.

Το περιστατικό σημειώθηκε όταν ο έφηβος, οδηγώντας δίκυκλο, υπό άγνωστες μέχρι στιγμής συνθήκες, έχασε τον έλεγχο του οχήματος και προσέκρουσε με σφοδρότητα σε τοιχίο. Η σύγκρουση ήταν τόσο ισχυρή, που το μηχανάκι διαλύθηκε, ενώ ο νεαρός υπέστη πολύ σοβαρά τραύματα.
Στο σημείο έσπευσε άμεσα ασθενοφόρο του ΕΚΑΒ, το οποίο τον μετέφερε στο Κέντρο Υγείας Μοιρών. Εκεί, οι γιατροί αντιλήφθηκαν τη βαρύτητα της κατάστασης και αποφάσισαν την άμεση διακομιδή του σε νοσοκομείο του Ηρακλείου.
Κατά τη μεταφορά, το ασθενοφόρο συναντήθηκε με Κινητή Μονάδα του ΕΚΑΒ από το Βενιζέλειο Νοσοκομείο, ώστε να του παρασχεθεί προχωρημένη υποστήριξη ζωτικών λειτουργιών. Ωστόσο, παρά τις συντονισμένες προσπάθειες των διασωστών, ο 15χρονος κατέληξε πριν προλάβει να φτάσει στο νοσοκομείο.
Το νέο της απώλειας του παιδιού, που έφυγε τόσο άδικα και πρόωρα, συγκλόνισε ολόκληρη την περιοχή, προκαλώντας κύμα συμπαράστασης στην οικογένειά του.
Σε ένδειξη πένθους, ο Σύλλογος Γονέων και Κηδεμόνων του Γυμνασίου Μοιρών ανακοίνωσε τη ματαίωση της προγραμματισμένης μουσικής εκδήλωσης που θα πραγματοποιούνταν το βράδυ της Παρασκευής 20 Ιουνίου στον αύλειο χώρο του σχολείου.
Η εκδήλωση είχε σχεδιαστεί ως μια γιορτή μουσικής και μαθητικής δημιουργίας, σε συνεργασία με το “Ωδείο Κονσέρτο”, με τη συμμετοχή μαθητών Γυμνασίου και Λυκείου και του μουσικού σχήματος του Χαρίτου Τζαγκαράκη. Η είσοδος ήταν ελεύθερη και δεν θα υπήρχε σερβίρισμα αλκοόλ.
Όλα αυτά, όμως, πέρασαν σε δεύτερη μοίρα, μπροστά στο βαρύ πένθος που έχει σκεπάσει τις Μοίρες και ολόκληρη τη Μεσαρά. Η κοινωνία της περιοχής θρηνεί ένα παιδί που χάθηκε στο άνθος της ηλικίας του, με τις εκδηλώσεις να αναβάλλονται σε ένδειξη σεβασμού και συμμετοχής στο πένθος της οικογένειας.
Η ανακοίνωση του Συλλόγου Γονέων και Κηδεμόνων του σχολείου:
«Η γιορτή δεν θα γίνει… Μετά το τραγικό γεγονός, που μας συγκλόνισε όλους, της απώλειας της ζωής ενός 15χρονου από τα Σκούρβουλα σε τροχαίο δυστύχημα με δίκυκλο, ματαιώνεται η Εκδήλωση που είχε διοργανώσει για απόψε το βράδυ της Παρασκευής 20 Ιουνίου ο Σύλλογος Γονέων & Κηδεμόνων του Γυμνασίου Μοιρών Δήμου Φαιστού».
Σήμερα το στερνό αντίο στον 15χρονο Αντώνη
Σήμερα, Σάββατο 21 Ιουνίου, στις 3:00 το μεσημέρι, στον Ιερό Ναό της Υπαπαντής του Σωτήρος, θα τελεστεί η εξόδιος ακολουθία του 15χρονου Αντώνη Καμπουράκη, που έχασε τη ζωή του σε τροχαίο δυστύχημα με δίκυκλο.