“Καμπάνα” στον 47χρονο Κρητικό που βίαζε την 7χρονη αδερφή της συντρόφου του – Ποινή 14,5 έτη από το Εφετείο

“Καμπάνα” στον 47χρονο Κρητικό που βίαζε την 7χρονη αδερφή της συντρόφου του – Ποινή 14,5 έτη από το Εφετείο

Τελεσίδικα ένοχος κρίθηκε από την Ελληνική Δικαιοσύνη ένας 47χρονος άνδρας, ο οποίος πριν από αρκετά χρόνια φέρεται να είχε βιάσει επανειλημμένα την ανήλικη αδερφή της συζύγου του, σε περιοχή της ενδοχώρας του Ηρακλείου.

Η υπόθεση είχε αποκαλυφθεί τον Φεβρουάριο του 2022 από το neakriti.gr και τη “Νέα Κρήτη”, προκαλώντας σάλο σε πανελλαδικό επίπεδο. Ο 47χρονος Κρητικός φέρεται να είχε βιάσει τουλάχιστον τέσσερις φορές το κορίτσι από την ηλικία των 7 ετών έως τα 12,5 του χρόνια.

Επισημαίνεται ότι πολύ σημαντικό ρόλο στην αποκάλυψη της υπόθεσης είχε διαδραματίσει η δασκάλα της μικρής, στην οποία η ανήλικη εκμυστηρεύτηκε τα όσα φρικτά είχε βιώσει…

Ο 47χρονος άνδρας, που από την πρώτη στιγμή εμμένει στην αθωότητά του, αρνήθηκε και χθες ενώπιον της Έδρας του δευτεροβάθμιου δικαστηρίου τις κατηγορίες. Εντούτοις, δεν έπεισε το Μικτό Ορκωτό Εφετείο Ανατολικής Κρήτης (Ηράκλειο), που τον έκρινε ομόφωνα ένοχο, επιβάλλοντάς του συνολική ποινή κάθειρξης 14 ετών και 5 μηνών, αλλά και χρηματική ποινή ύψους 1.100 ευρώ.

Ο 47χρονος Κρητικός φέρεται να είχε βιάσει τουλάχιστον τέσσερις φορές το κορίτσι, από την ηλικία των 7 ετών έως τα 12,5 του χρόνια

Το πρωτοβάθμιο δικαστήριο διεξήχθη τον Σεπτέμβριο του 2022. Το Μικτό Ορκωτό Δικαστήριο Λασιθίου στη Νεάπολη είχε κρίνει ένοχο τον 47χρονο για βιασμό κατ’ εξακολούθηση και για κατάχρηση ανηλίκου κατ’ εξακολούθηση με παθόντα που δε συμπλήρωσε τα 14 έτη, με την επιβαρυντική περίσταση της τέλεσης της πράξης από οικείο πρόσωπο, καθώς και για παράνομη οπλοφορία και οπλοκατοχή. Τελικά, του είχε επιβληθεί συνολική ποινή κάθειρξης 18 ετών και 9 μηνών, καθώς και χρηματική ποινή 1.100 ευρώ.
Η φρικιαστική υπόθεση εκδικάστηκε χθες Τετάρτη σε δεύτερο βαθμό από το Μικτό Ορκωτό Εφετείο Ανατολικής Κρήτης. Στη δίκη κατέθεσε, μεταξύ άλλων, ως μάρτυρας του κατηγορητηρίου η εκπαιδευτικός που είχε προβεί σε καταγγελία στην Αστυνομία, παίζοντας σημαντικό ρόλο στην αποκάλυψη της υπόθεσης. Επίσης, κατέθεσε ως μάρτυρας υπεράσπισης η σύζυγος του 47χρονου, η οποία ισχυρίστηκε ότι ο άνδρας της είναι αθώος κι ότι τον στηρίζει.
Τελικά, το Μικτό Ορκωτό Εφετείο έκρινε εκ νέου ένοχο τον 47χρονο για τις ίδιες πράξεις. Η υπεράσπιση ζήτησε από την Έδρα να αναγνωριστούν στον καταδικασθέντα τα ελαφρυντικά του πρότερου σύννομου βίου και της μεταγενέστερης καλής συμπεριφοράς. Ωστόσο, κανένα από αυτά δε χορηγήθηκε στον 47χρονο.Τελικά, στον κατηγορούμενο, που κρίθηκε ομόφωνα ένοχος, επιβλήθηκε συνολική ποινή κάθειρξης 14 ετών και 5 μηνών, ενώ παρέμεινε και η χρηματική ποινή ύψους 1.100 ευρώ.
Η υπόθεση είχε έρθει στο “φως” στις αρχές Φεβρουαρίου του 2022, όταν ο 47χρονος συνελήφθη από την Αστυνομία. Ο συλληφθείς είχε οδηγηθεί ενώπιον της ανακρίτριας Ηρακλείου και, αφού απολογήθηκε, είχε κριθεί προσωρινά κρατούμενος. Υπενθυμίζεται ότι έξω από το Δικαστικό Μέγαρο Ηρακλείου είχαν βρεθεί τότε άτομα από το περιβάλλον της ανήλικης, που αντικρίζοντας τον 47χρονο ξέσπασαν οργισμένα.

neakriti.gr