Ζέστη από αύριο στα Χανιά και σε όλη την Κρήτη – Υψηλές θερμοκρασίες διαρκείας και αφρικανική σκόνη

Ζέστη από αύριο στα Χανιά και σε όλη την Κρήτη – Υψηλές θερμοκρασίες διαρκείας και αφρικανική σκόνη

Θερμοκρασίες που ενδέχεται να ξεπεράσουν ακόμα και τους 37 βαθμούς Κελσίου θα έχουν αύριο Παρασκευή τα Χανιά. Υψηλές θερμοκρασίες θα επικρατήσουν σε όλο το νησί σύμφωνα με τα προγνωστικά μοντέλα του καιρού ενώ την εμφάνισή της θα κάνει και η αφρικανική σκόνη.

Για τον καιρό των επόμενων ημερών μίλησε στο Zarpa Radio 89,6 και την Άννα Παπακωνσταντίνου, ο μετεωρολόγος και διευθυντής του Εθνικού Αστεροσκοπείου Κώστας Λαγουβάρδος.

«Αύριο ειδικά στην βόρεια Κρήτη, λόγω των νοτίων ανέμων αναμένεται να δούμε θερμοκρασίες πάνω από τους 37-38 βαθμούς ενώ τις επόμενες ημέρες η θερμοκρασία θα πέσει αλλά θα είναι 5 – 6 βαθμούς πάνω από τα φυσιολογικά για την εποχή επίπεδα. Οι νότιοι άνεμοι θα δημιουργήσουν την επότομη άνοδος της θερμοκρασίας αύριο με θερμορκασίες πάνω από τους 38 βαθμούς στην βόρεια Κρήτη, στην συνέχεια τα πράγματα θα είναι πιο ήπια».

Ζέστη με έως 32 βαθμούς Κελσίου και αφρικανική σκόνη και την επόμενη εβδομάδα

Μέχρι τα μέσα της επόμενης εβδομάδας, η θερμοκρασία θα διατηρείται στους 31 – 32 βαθμούς Κελσίου ενώ στην Μεσσαρά το θερμόμετρο προβλέπεται να δείξει παραπάνω.

«Θα είναι μια ζεστή εβδομάδα η επόμενη και με αφρικανική σκόνη στην αρχή της», είπε μεταξύ άλλων ο γνωστός μετεωρολόγος.

«Από αύριο θα ξεκινήσει μια σημαντική άνοδος της θερμοκρασίας, στο μεγαλύτερο μέρος της χώρας και στην Κρήτη. Η διάρκεια του φαινομένου θα είναι αρκετά μεγάλη, θα πάμε και με υψηλές θερμοκρασίες και όλη την επόμενη εβδομάδα και θα έχουμε και ένα επεισόδιο μεταφοράς αφρικανικής σκόνης, το οποίο θα γίνει ιδιαίτερα αισθητό στις νότιες περιοχές της χώρας και στην Κρήτη από αύριο και θα κρατήσει και αυτό τουλάχιστον μέχρι την επόμενη Δευτέρα – Τρίτη».

«Δεν είναι επικίνδυνο το φαινόμενο συγκέντρωσης αφρικανικής σκόνης αλλά χρειάζεται προσοχή για τους ανθρώπους που έχουν αναπνευστικά προβλήματα. Είναι ένα τυπικό, αλλά λίγο η διάρκειά του ξεφεύγει από τα συνηθισμένα».

zarpanews.gr