Σε κώμα απο αναμμένο μαγκάλι 22χρονος στα Σφακιά

Σε κώμα απο αναμμένο μαγκάλι 22χρονος στα Σφακιά

Την ζωή του κινδύνευσε να χάσει ένας 22χρονος αλλοδαπός ο οποίος τα τελευταία χρόνια ζει και εργάζεται στην Αγία Ρουμέλη Σφακίων.Ο 22χρονος, χθες το βράδυ αποκοιμήθηκε με αναμμένο μαγκάλι,γεγονός που του προκάλεσε δηλητηρίαση απο μονοξείδιο του άνθρακος και με αποτέλεσμα να πέσει σε κώμα.

Όμως για άλλη μια φορά αποδείχθηκε σωτήρια η ύπαρξη του φουσκωτού νοσοκομειακού σκάφους το οποίο δώρησε πριν απο λίγα χρόνια η Ένωση Απανταχού Σφακιανών στον Δήμο Σφακίων.

Το περιστατικό συνέβει στις σήμερα στις 8:30 το πρωί, όταν κάτοικοι της Αγίας Ρουμέλης, αναζητώντας τον 22χρονο πήγαν στο σπίτι όπου διαμένει τα τελευταία χρόνια και τον βρήκαν λιπόθυμο ενώ η ατμόσφαιρα ήταν αποπνικτική απο τις αναθυμιάσεις του μαγκαλιού.

Αμέσως ενημέρωσαν το ΕΚΑΒ και όπως δήλωσε στο Flashnews.gr ο δήμαρχος Σφακίων κ.Παύλος Πολλάκης “χωρίς χρονοτριβή και παρά την θαλασοταραχή, ρίξαμε το φουσκωτό νοσοκομειακό σκάφος με τον χειριστή Δημήτρη Γλεντούση και τον αγροτικό γιατρό Μάνο Ιωαννίδη.

Μόλις έφθασαν στην Αγ.Ρουμέλη, παρέλαβαν τον ασθενή τον οποίο προσπαθούσαν να συνεφέρουν οι κάτοικοι, του χορήγησαν οξυγόνο και περίπου στις 10:30 τον μετέφεραν στην Χώρα Σφακίων, όπου περίμενε ήδη ασθενοφόρο του ΕΚΑΒ”.

Ο 22χρονος διεκομίσθει στο Νοσοκομείο Χανίων όπου νοσηλεύεται, ενώ κατα κοινή ομολογία η ύπαρξη του φουσκωτού νοσοκομειακού σκάφους, το οποίο διαθέτει επαρκή ιατρικό εξοπλισμό, αποδείχθηκε σωτήρια για άλλη μια φορά.

ΠΗΓΗ Flashnews