Ηρακλής Κλωνιζάκης

Ηρακλής Κλωνιζάκης

“Ηρακλής Κλωνιζάκης…  Ο Music Rock Star που τα κάνει όλα (Tv show, Radio show, Dj, διοργανωτής συναυλιών και μουσικός συντάκτης, συνεντεύξεις και promoter)”

Πότε πρώτο ασχολήθηκες με την rock metal μουσική και τι ήταν αυτό που σε τράβηξε σε  αυτό το είδος της μουσικής; Εξακολουθείς και ακούς τα ίδια είδη;
Από τις αρχές της δεκαετίας του 90 τυχαία από το ραδιόφωνο. Από κάποιες κασέτες και βινίλια που μου έδωσαν κάποιοι φίλοι ακόμα και κάποια μεγαλύτερα ξαδέρφια να ακούσω όπως και σε διάφορα πάρτυ και events της εποχής. Μου άρεσε η ένταση ο παλμός ο σκληρός ήχος, κάποιοι επαναστατικοί στίχοι όπως και από βιώματα ζωής τον καλλιτεχνών και γενικά η διαφορετικότητα από τα άλλα είδη μουσικής. Οι εποχές όμως πλέον έχουν αλλάξει και η βασική μουσική που ακόμα ακούω εξακολουθεί να είναι  classic rock, hard rock και metal, αλλά ακούω και άλλα είδη όπως ethnic, new wave rock, gothic, ambient – ethereal  και όσο για τον ηλεκτρονικό χώρο ακούω μόνο electro – gothic, electro – dark, electro industrial, evm.

Πότε πρώτο ασχολήθηκες με το ραδιόφωνο και σε ποιο σταθμό;
Ξεκίνησα το 1995 μέσω ενός γνωστού που έκανε μια ραδιοφωνική εκπομπή σε έναν από τους σταθμούς που ήταν επιτυχημένοι εκείνη την εποχή και με κάλεσε για παρέα στο studio. Αυτό γινόταν επί 2 χρόνια και το 97 ξεκίνησα την πρώτη μου εκπομπή. Από τότε πέρασα από 4 ραδιοφωνικούς σταθμούς και σήμερα βρίσκομαι στον Music Box  106,5  κάθε Δευτέρα 21:00 – 23:00 με την εκπομπή Dark Romance. O συγκεκριμένος σταθμός εκπέμπει στα Χανιά και στο Ρέθυμνο και μέσω internet σε όλη την γη (www.musicboxradio.gr). Στην εκπομπή προωθώ παλιές και πάρα πολλές νέες κυκλοφορίες των δισκογραφικών εταιριών (Warner, Nuclear Blast, EMI, Universal, Soundforge, V2 Records).  

Αρχές του 2005 σε είδαμε στην πρώτη rock τηλεοπτική εκπομπή στην Κρήτη με τίτλο “Rock Avenue TV Show”. Πώς προέκυψε αυτή η εκπομπή;
Από το 2004 είχε γίνει μια συζήτηση με κάποιο άτομο που εργάζεται στον συγκεκριμένο τηλεοπτικό σταθμό αλλά τότε δεν το σκεφτόμουν σοβαρά γιατί έκανα για κάποιο χρονικό διάστημα κάποια ραδιοφωνικά σεμινάρια στους φοιτητές των ΤΕΙ Χανίων και εκτός αυτού είχα την ραδιοφωνική μου εκπομπή, έπαιζα την μουσική μου σε ένα καφέ μπαρ και δεν προλάβαινα να κάνω κάτι τέτοιο το οποίο ήθελε πολύ χρόνο και αφοσίωση. Όταν τελείωσαν τα σεμινάρια πήρα την απόφαση να γίνει η μουσική τηλεοπτική εκπομπή, αλλά έπρεπε να βρω άλλο ένα άτομο για να την παρουσιάσουμε και να τη δουλέψουμε μαζί γιατί ήταν δύσκολο να την φορτωθώ μόνος μου και έτσι με τον τότε φίλο μου και συμπαρουσιαστή μου φτιάξαμε την δομή της εκπομπής. Η εκπομπή ξεκίνησε για 1 φορά την εβδομάδα και για 1 ώρα όπου το βασικό σκέλος ήταν να δείχνουμε παλιά και νέα βιντεοκλίπ τα οποία σε ένα μεγάλο ποσοστό τα διαμόρφωναν οι ζητήσεις των τηλεθεατών. Ακόμα ενημερώναμε τον κόσμο για τα μουσικά και συναυλιακά νέα. Είχα special ανά περιόδους στο studio, συνεντεύξεις και  συναυλιακές καλύψεις (όπως DOKKEN, ROCK WAVE FESTIVAL 2005, JAG PANZER, DEEP PURPLE, GUNS N ROSES 2006) κ.α., ακόμα πάρτυ και events που διοργανώναμε στην Κρήτη και διαγωνισμοί.   

Ποιο ήταν το μυστικό τις επιτυχίας;
Η αγάπη του κόσμου που αγκάλιασε αυτή την εκπομπή σε γρήγορο χρονικό διάστημα και είχε σαν αποτέλεσμα το 2006 η εκπομπή να διαρκεί 30 λεπτά παραπάνω. Μεγάλο ρόλο έπαιξε η δική μας αφοσίωση και η πολύ δουλειά ώστε η συγκεκριμένη εκπομπή για να βγαίνει όσο καλύτερα γινόταν.

Ποιος ήταν ο πραγματικός λόγος που σταμάτησε η εκπομπή; Θα υπάρχει συνέχεια στο μέλλον;
Η εκπομπή σταμάτησε το καλοκαίρι του 2006 γιατί έπρεπε να υπηρετήσω τις στρατιωτικές μου υποχρεώσεις και όπως καταλαβαίνεις δεν μπορούσε να υπάρξει συνέχεια. Το κακό με το στρατό ήταν ότι μου έκοψαν τα μαλλιά που είχα να τα κοντύνω 10 χρόνια άλλα ήταν μια δοκιμασία που την πάλεψα με την πάροδο του χρόνου. Ο κόσμος συνέχεια με ρωτούσε για την τηλεοπτική εκπομπή και εγώ του έλεγα ότι μετά το στρατό προσπαθούσαμε να υπάρχει συνέχεια. Το καλοκαίρι του 2007 που απολύθηκα από το στρατό, το πρώτο που έκανα ήταν να βρω νέο συνεργάτη κάτι που μου πήρε αρκετό καιρό γιατί δεν ήθελα να βάλω κάποια αγγελία για κάποιον ή κάποια που να κάνει την βιτρίνα, αλλά ήθελα να βρω ένα δικό μου άτομο που να τον ξέρω και να έχει γνώσεις, το σημαντικότερο στα μουσικά δρώμενα τις εκπομπής. Η αναζήτηση τελείωσε μετά από πολύ καιρό και ο νέος μου συνεργάτης λέγεται Άγγελος Παπαμανουήλ. Μέχρι σήμερα που μιλάμε  είμαστε σε επαφές με κανάλια αφού δεν θέλαμε να γυρίσουμε στο προηγούμενο κανάλι για διάφορους λόγους, αλλά ο πιο σημαντικός λόγος είναι ότι αφού ο κόσμος αγάπησε την εκπομπή και πήγε καλά ψάχνουμε μια πιο σοβαρή και πιο οργανωμένη τηλεοπτική στέγη. Τα τοπικά κανάλια είναι κάπως στενόμυαλα. Έχουν γίνει και επαφές με ένα Αθηναϊκό κανάλι και το ζήτημα θα ξεκαθαρίσει μέχρι το καλοκαίρι αν το Rock Avenue TV Show επιστρέψει στην μικρή οθόνη.

Πότε ξεκίνησες να παίζεις μουσική σε βραδινά μαγαζιά και ποιο ήταν το πρώτο μαγαζί που σε φιλοξένησε;
Όλα ξεκίνησαν με τον ραδιοφωνικό παραγωγό Νίκο Αθηναίο τον οποίο ανακάλυψα από το ραδιόφωνο όπου έκανε εκπομπές και παράλληλα διοργάνωνε συναυλίες και πάρτυ σε κάποιους χώρους. Αρχίσαμε να κάνουμε παρέα και το 2000 έκανα μια συνεργασία μαζί του σε ένα μαγαζί στο παλιό λιμάνι, το Μέταλ καφέ Διόνυσος, στου οποίου το εβδομαδιαίο πρόγραμμα με είχε συμπεριλάβει. Μετά παίξαμε στο Magnet στο παλιό λιμάνι, στο La roka στο Κουν Καπί και σε διάφορα άλλα μαγαζιά που κάναμε και κάνουμε διάφορα πάρτυ. Όπως και στο Ρέθυμνο και στο Ηράκλειο. Σε ένα μεγάλο ποσοστό οφείλω στο Νίκο  το ξεκίνημά μου και μέχρι και σήμερα είμαστε στενοί συνεργάτες και κατά καιρούς κάνουμε κάποια events, πάρτυ και διοργανώνουμε συναυλίες, στα πλαίσια του  πολιτιστικού συλλόγου που ανήκουμε και οι δυο του ROCK ON SOUTH.

Για πες μας λίγα πράγματα για τον σύλλογο.
Ξεκίνησε το 2005 μαζί με τον Νίκο και κάποια άλλα παιδιά που αγαπάνε αυτή την μουσική. Ο κύριος σκοπός είναι να κάνουμε συναυλίες στην Κρήτη και events. Ένα από τα σημαντικότερα event που έχουμε κάνει ήταν ο Drummer του θρυλικού συγκροτήματος Ramones (Marki Ramone) σε ένα Dj Set τον Ιούνιο του 2007.

Ετοιμάζετε κάποιο event τώρα;
Ναι ετοιμάζουμε μια συναυλία στις 16  Μαρτίου στα Χανιά όπου θα έρθει ο πρώτος τραγουδιστής των Iron Maiden (Paul Di Anno), μεγάλο γεγονός για τα δρώμενα τις Κρήτης.

Ευχόμαστε να πάνε όλα καλά και να βλέπουμε συχνότερα μεγάλα rock metal συγκροτήματα στο νησί μας και φυσικά περιμένουμε την επιστροφή του ROCK AVENUE TV SHOW.  
Εμείς σαν πολιτιστικός σύλλογος θα κάνουμε ότι μπορούμε για να φέρνουμε σημαντικούς ανθρώπους από αυτόν τον χώρο στην Κρήτη. Όσο για την τηλεοπτική εκπομπή πιστεύω το καλοκαίρι να βρεθεί κάποια λύση από κάποιο ανοικτόμυαλο κανάλι. Καλή συνέχεια στην προσπάθεια που κάνετε με το περιοδικό, χρειάζονται τέτοιες κινήσεις στην πόλη μας με οποιοδήποτε όπλο που έχει ο καθένας και μπορεί να προσφέρει την ψυχαγωγία και την ενημέρωση από όλους τους χώρους.

…And Stay Heavy