Ζώντας την απόλυτη εμπειρία στα Χανιά κάνοντας ελεύθερη! (φωτο + video)

Ζώντας την απόλυτη εμπειρία στα Χανιά κάνοντας ελεύθερη! (φωτο + video)

Η ελεύθερη πτώση (Skydiving) είναι μία από τις συναρπαστικότερες εμπειρίες που μπορεί κανείς να ζήσει και πλέον έχει την δυνατότητα να πραγματοποίηση ελεύθερη πτώση στα Χανιά.

Εμείς δοκιμάσαμε την ελεύθερη πτώση με την ομάδα Skydiving Crete που βρίσκεται στο αεροδρόμιο του Μάλεμε και σας μεταφέρουμε την εμπειρία ζωής που βιώσαμε.

Να σημειώσουμε ότι εμείς πραγματοποιήσαμε άλμα tandem που είναι ο ευκολότερος τρόπος για να μυηθούμε στο συναρπαστικό κόσμο της ελεύθερης πτώσης.

Το Tandem Skydiving συγκεκριμένα, είναι πολύ απλά η ελεύθερη πτώση 2 ατόμων δεμένων μαζί με ειδικό αλεξίπτωτο.

Ο εκπαιδευτής μας, ο Αναστάσιος Σιδέρης ήταν εκείνος που έκανε τα πάντα, το άνοιγμα του αλεξίπτωτου, την προσγείωση κλπ, ενώ εμείς απλά απολαμβάναμε την πιο συγκλονιστική εμπειρία που έχουμε ζήσει ποτέ.

Να σημειώσουμε ότι ο Αναστάσιος Σιδέρης έχει πραγματοποιήσει πάνω από 4000 άλματα και είναι ένας από τους πιο cool ανθρώπους που έχουμε γνωρίσει ποτέ!

Μετά από μια ενημέρωση στο έδαφος, ετοιμαστήκαμε για την επιβίβαση μας στο ειδικά διαμορφωμένο αεροπλάνο για να ταξιδέψουμε στα 12.000 πόδια όπου θα πραγματοποιούσαμε το άλμα.

Το ταξίδι που είχε διάρκεια περίπου 12 λεπτά ήταν μια μοναδική εμπειρία από μόνο του με την δυτική Κρήτη να μας μαγεύει με την απαράμιλλη ομορφιά της.

Αφού προσδεθήκαμε με ασφάλεια με τον έμπειρο εκπαιδευτή μας μέσω μιας ειδικής εξάρτησης, κάναμε το άλμα μας από τα 12.000 πόδια.

Η αίσθηση της ελεύθερης πτώσης με ταχύτητα περίπου 220 χλμ/ώρα είναι μοναδική με την αδρεναλίνη να χτυπάει κόκκινο και είχε διάρκεια περίπου 1 λεπτό πριν ο εκπαιδευτής μας ανοίξει το αλεξίπτωτο.

Μετά που άνοιξε το αλεξίπτωτο είχαμε μια πτήση περίπου 10-15 λεπτά, πριν προσγειωθούμε με ασφάλεια στο γρασίδι του αεροδρομίου.

Κάπως έτσι ολοκληρώθηκε η ελεύθερη πτώση και θα συμφωνήσουμε απόλυτα με τους φανατικούς του είδους που το περιγράφουν ως “το μεγαλύτερο, ψηλότερο και με τη μεγαλύτερη παραγωγή αδρεναλίνης roller coaster του πλανήτη!”.

Αυτό που έχουμε να τονίσουμε είναι ότι είναι μια μοναδική εμπειρία ζωής και σίγουρα θα το ξανά επιχειρήσουμε στο άμεσο μέλλον.

Για περισσότερες μπορείτε να επισκεφτείτε την ιστοσελίδα www.skydive-crete.gr 

Δείτε τις φωτογραφίες