Ανησυχία για την κατάσταση του ΒΟΑΚ μεταξύ Ρεθύμνου και Χανίων εξέφρασε ο Δημήτρης Μάρκος, οδηγός με 38 χρόνια εμπειρίας στον δρόμο, μέσα από ανάρτησή του στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης.
O κ. Μάρκος περιέγραψε τη νυχτερινή διαδρομή από το Ρέθυμνο προς τα Χανιά ως την πιο δύσκολη της ζωής του, λέγοντας χαρακτηριστικά πως «πραγματικά θεωρώ ότι ζω από θαύμα».
Όπως εξήγησε, στο μεγαλύτερο μέρος της διαδρομής δεν υπάρχει καθόλου φωτισμός, ενώ σε πολλά σημεία λείπει το ενιαίο στηθαίο ασφαλείας — αντ’ αυτού υπάρχουν μόνο μεμονωμένα κολωνάκια ή, σε κάποιο σημείο, απλοί κώνοι που δεν φωτίζονται σωστά, με τον διαχωρισμό των ρευμάτων κυκλοφορίας να παραμένει οριακός.
Μιλώντας λίγο πριν επιβιβαστεί με το αυτοκίνητό του σε πλοίο από τα Χανιά, ο κ. Μάρκος πήγε ένα βήμα παραπέρα, ζητώντας την επαναλειτουργία της ακτοπλοϊκής σύνδεσης του Ρεθύμνου. Όπως τόνισε, ένα πλοίο από εκεί θα μείωνε δραστικά τον κίνδυνο για χιλιάδες πολίτες —ιδιαίτερα νέους και φοιτητές— που αναγκάζονται σήμερα να διανύουν μια επικίνδυνη ωριαία διαδρομή μέσα στο σκοτάδι και τη βροχή.
Παράλληλα, απηύθυνε έκκληση σε όσους κινούνται στον ΒΟΑΚ να αποφεύγουν την υπερβολική ταχύτητα και τις επικίνδυνες προσπεράσεις, τονίζοντας πως είναι κρίμα να χάνονται ζωές στην άσφαλτο.