17χρονος υπέστη ανακοπή στο σχολείο, νοσηλεύεται διασωληνωμένος!

Επανήλθε μετά από 50 λεπτά ΚΑΡΠΑ και 7 απινιδώσεις!
ekav

Σε εξαιρετικά κρίσιμη κατάσταση νοσηλεύεται διασωληνωμένος στη Στεφανιαία Μονάδα του Ιπποκράτειου Νοσοκομείου Θεσσαλονίκης ο 17χρονος μαθητής Λυκείου, ο οποίος κατέρρευσε το πρωί της Παρασκευής στο προαύλιο του σχολείου του στο Πευκοχώρι Χαλκιδικής.

Σύμφωνα με πληροφορίες του ertnews.gr, ο νεαρός δεν έχει σταθεροποιηθεί αιμοδυναμικά, ενώ παράλληλα φέρει εγκεφαλικό οίδημα.

Η συγκλονιστική μάχη για να κρατηθεί στη ζωή

Λεπτομέρειες για τη δραματική διάσωση του 17χρονου έφερε στο φως με ανάρτησή της η ανθρωπιστική οργάνωση «KIDS SAVE LIVES – Τα Παιδιά Σώζουν Ζωές». Το περιστατικό σημειώθηκε λίγο μετά τις 10:30 το πρωί, όταν ο μαθητής σωριάστηκε ξαφνικά στο έδαφος. Το προσωπικό του σχολείου ειδοποίησε άμεσα το ΕΚΑΒ, καθώς και τον ιδιώτη ιατρό του χωριού και αντιπρόεδρο της οργάνωσης, Κωνσταντίνο Λαζαρίδη.

Ο ιατρός έφτασε στο σημείο μέσα σε τρία λεπτά, διαπιστώνοντας πως ο μαθητής δεν ανέπνεε και βρισκόταν σε καρδιακή ανακοπή. Εφάρμοσε άμεσα απινιδωτή, χορήγησε το πρώτο ηλεκτρικό σοκ και συνέχισε την καρδιοπνευμονική αναζωογόνηση μέχρι να φτάσουν οι διασώστες του ΕΚΑΒ.

Παρότι ο 17χρονος ανέκτησε προσωρινά σφυγμό, υπέστη δεύτερη ανακοπή. Η επιχείρηση αναζωογόνησης συνεχίστηκε με αμείωτη ένταση μέσα στο ασθενοφόρο καθ’ οδόν προς το Κέντρο Υγείας Κασσανδρείας, με περιπολικό της ΕΛ.ΑΣ. να ανοίγει τον δρόμο.

Συνολικά, η μάχη για την επαναφορά του διήρκεσε 50 ολόκληρα λεπτά —στο προαύλιο, στο ασθενοφόρο και στο Κέντρο Υγείας— όπου πραγματοποιήθηκαν επτά απινιδώσεις. Μόλις ανέκτησε καρδιακό ρυθμό, κρίθηκε επιβεβλημένη η άμεση διακομιδή του στο Ιπποκράτειο Νοσοκομείο, όπου οι ιατροί δίνουν συνεχή αγώνα για να τον κρατήσουν στη ζωή.

Δημοφιλή