Νέα επιχείρηση απόφραξης και καθαρισμού φρεατίου πραγματοποιήθηκε το πρωί της Πέμπτης 10 Σεπτεμβρίου στην πλατεία της Σπλάντζιας στα Χανιά, καθώς η έντονη συσσώρευση λιπών έφραξε για άλλη μια φορά το σημείο του αποχετευτικού δικτύου.
Στο σημείο μετέβη ειδικό αποφρακτικό όχημα, τα συνεργεία του οποίου προχώρησαν άμεσα σε καθαρισμό και διάνοιξη του αγωγού, αποκαθιστώντας την ομαλή ροή των υδάτων και αποτρέποντας δυσάρεστες υπερχειλίσεις σε ένα από τα πιο πολυσύχναστα σημεία της παλιάς πόλης.
Το συγκεκριμένο συμβάν προστίθεται σε μια αλυσίδα παρόμοιων προβλημάτων που καταγράφονται συχνά το τελευταίο διάστημα σε κεντρικούς δρόμους των Χανίων. Η απόρριψη και συσσώρευση μαγειρικών λιπών και ελαίων στους αγωγούς συνεχίζει να αποτελεί μάστιγα για το αποχετευτικό σύστημα, ιδίως σε ζώνες όπου συγκεντρώνεται μεγάλος αριθμός επιχειρήσεων υγειονομικού ενδιαφέροντος και εστίασης.
Το χρόνιο αυτό πρόβλημα αναδεικνύει την ανάγκη για εντατικότερη χρήση και τακτικό καθαρισμό των λιποσυλλεκτών από τις επιχειρήσεις, αλλά και για συνεχή προληπτική συντήρηση του δικτύου από τις αρμόδιες υπηρεσίες.
φωτο kriti360.gr