Χανιά: Ετσι δρούσε το νέο κύκλωμα με την κόκα και την κάνναβη – Ο Φινλανδός “αποθηκάριος”, ο φοιτητής, η “καβάτζα”… (φωτο)

Διακινούσαν ναρκωτικά μέσα σε παιχνίδια...

Σε αναζήτηση και τρίτου ατόμου για το νέο φερόμενο κύκλωμα διακίνησης κοκαίνης και κάνναβης στα Χανιά, βρίσκεται η Αστυνομία μετά τη σύλληψη 21χρονου φοιτητή την ώρα που είχε παραλάβει από εταιρεία κούριερ δέμα με ναρκωτικά μέσα σε κουτιά παιγνιδιών, αλλά και 26χρονου Φινλανδού σε δωμάτιο ξενοδοχειακής επιχείρησης ο οποίος θεωρείται από τους αστυνομικούς ο “αποθηκάριος” του κυκλώματος που τυποποιούσε τις ναρκωτικές ουσίες και τις διέθετε στον 21χρονο.

Εντυπωσιακά είναι τα στοιχεία της δικογραφίας για τον τρόπο δράσης του κυκλώματος με τους δύο, μέχρι αυτή τη στιγμή, κατηγορούμενους.

Η αρχή έγινε με τη σύλληψη του 21χρονου φοιτητή την Δευτέρα έξω από την εταιρεία ταχυμεταφορών (κούριερ) στα Χανιά την ώρα που παραλάμβανε δέμα με κουτιά παιxνιδιών μέσα στα οποία υπήρχαν 4 κιλά και 412 γραμμάρια κάνναβης και 122 γραμμάρια κοκαΐνης.

Μια μέρα μετά, την Τρίτη δηλαδή, κατασχέθηκε στο Ηράκλειο δέμα σε εταιρεία ταχυμεταφορών, πάλι με με κουτιά παιγνιδιών που έκρυβαν 7 κιλά και 854 γραμμάρια κάνναβης και 337 γραμμάρια κοκαΐνης.

Την ίδια μέρα οι αστυνομικοί έκαναν το “ντου” στο δωμάτιο ξενοδοχειακής επιχείρησης που διέμενε ο 26χρονος αλλοδαπός όπου βρήκαν επιπλέον 132,3 γραμμάρια ροζ κοκαΐνης (tusi) και 109,8 γραμμάρια κάνναβης.

Ετσι, οι κατασχέσεις ξεπέρασαν συνολικά τα 12 κιλά κάνναβης και το μισό κιλό κοκαίνης.

Πώς όμως η Αστυνομία τα συνδέει όλα αυτά;

Σύμφωνα με πληροφορίες του zarpanews.gr και με βάση τα στοιχεία της δικογραφίας, στην Αστυνομική Διεύθυνση Χανίων είχαν φτάσει πληροφορίες για εισαγωγή και διακίνηση ναρκωτικών μέσω δεμάτων που αποστέλλονταν μέσω εταιρειών ταχυμεταφορών.

Οι αστυνομικοί από το Τμήμα Δίωξης Ναρκωτικών της Υποδιεύθυνσης Δίωξης και Εξιχνίασης Εγκλημάτων Χανίων, ξεκίνησαν παρακολουθήσεις και έφτασαν στα ίχνη του 21χρονου που συνέλαβαν αρχικά στα Χανιά. Ειχαν όμως και πληροφορίες για την αποστολή δέματος στο Ηράκλειο με τον ίδιον ακριβώς τρόπο. Δηλαδή, με κοκαίνη και κάνναβη μέσα σε… κουτιά παιγνιδιών. Ετσι, έφτασαν μέχρι το Ηράκλειο όπου εντόπισαν και κατάσχεσαν το δεύτερο δέμα.

Σε συνέχεια των ερευνών τους και με βάση πληροφορίες που είχαν στη διαθέση τους, αναζήτησαν και τον 26χρονο για τον οποίο είχαν την πληροφορία πως είναι “μέλος του εγκληματικού δικτύου, ευρωπαϊκής καταγωγής” και ότι είχε “ρόλο «αποθηκάριου», ο οποίος δραστηριοποιείται στον διαμερισμό, τυποποίηση και περαιτέρω διάθεση των παραληφθέντων ποσοτήτων ναρκωτικών ουσιών στο συλληφθέν μέλος (φοιτητή)”.

Σύμφωνα με τα στοιχεία της Αστυνομίας, το κύκλωμα για να ελαχιστοποιήσει την πιθανότητα εντοπισμού του από τις διωκτικές αρχές, χρησιμοποιούσε ως χώρο διαμετακόμισης και αποθήκευσης των προς διάθεση ναρκωτικών ουσιών, δηλαδή ως «καβάτζα», “εκμισθωμένο δωμάτιο σε ξενοδοχειακή επιχείρηση , που εδρεύει στην τουριστική περιαστική περιοχή του Δήμου Χανίων”, το οποίο φέρεται ότι χρησιμοποιούσε “κεκαλυμμένα ως κατάλυμα” ο 26χρονος κατηγοτορούμενος.

Το απόγευμα της Τρίτης (11 Αυγούστου), οι αστυνομικοί της Υ.Δ.Ε.Ε. Χανίων/Τ.Δ.Ν πήγαν στη συγκεκριμένη ξενοδοχειακή επιχείρηση, είδαν τον 26χρονο και τον ακινητοποίησαν.

Στη συνέχεια πραγματοποίησαν έρευνα παρουσία Εκπροσώπου της Δικαστικής Εξουσίας, με την συνδρομή και του σκύλου ανίχνευσης ναρκωτικών ουσιών, και βρήκαν μεταξύ άλλων:

• Δύο (2) αυτοσχέδιες νάιλον συσκευασίες με κατεργασμένη κάνναβη (σοκολάτα), συνολικού μικτού βάρους (109,8) γρ. περίπου

• Μία (1) αυτοσχέδια νάιλον συσκευασία πιθανόν με κοκαΐνη, ροζ χρώματος, μικτού βάρους (132,3) γρ. περίπου

•Ένα (1) διαβατήριο αλλοδαπού

• Ένα (1) δελτίο τμήματος Αλλοδαπών Αθηνών

• Ένα (1) κινητό τηλέφωνο.

• Μία (1) χάρτινη κούτα.

• Μία (1) συσκευασία αεροστεγούς σφράγισης

• Μία (1) ζυγαριά ακριβείας ικανότητας ζύγισης από 0,01 έως 3 κιλά με υπολείμματα ροζ ουσίας.

• Χρηματικό ποσό (2.650) ευρώ, κ.α.

Στη συνέχεια, συνέλαβαν τον 26χρονο στο πλαίσιο της αυτοφώρου διαδικασίας.

Την Πέμπτη αναμένεται να οδηγηθεί στον Ανακριτή Χανίων ο 21χρονος φοιτητής και την Παρασκευή ο 26χρονος Φινλανδός.

Τώρα η Αστυνομία αναζητά και τον αποστολέα των δεμάτων.