Θλίψη στα Χανιά: Πέθανε ο αγγειοχειρουργός Σταύρος Πατεράκης

Ο ίδιος φαίνεται να αντιμετώπιζε σοβαρό πρόβλημα υγείας.
Θλίψη στα Χανιά: Πέθανε ο αγγειοχειρουργός Σταύρος Πατεράκης

Έφυγε από τη ζωή τα ξημερώματα της Τρίτης 4 Αυγούστου ο διακεκριμένος και ιδιαίτερα αγαπητός στην τοπική κοινωνία, Χανιώτης αγγειοχειρουργός Σταύρος Πατεράκης, σε ηλικία 73 ετών.

Με καταγωγή από το Κουστογέρακο Σελίνου, ο Σταύρος Πατεράκης τελείωσε το δημοτικό εκεί και στη συνέχεια φοίτησε στο Γυμνάσιο Κισσάμου, όπου αρίστευσε.

Ήταν από φτωχή οικογένεια και όταν τελείωσε το σχολείο, ο μακαριστός Ειρηναίος Γαλανάκης τον βοήθησε να μεταβεί στη Γερμανία για σπουδές ιατρικής.

Διέγραψε σημαντική πορεία ως αγγειοχειρουργός και εργάστηκε σε κορυφαίες κλινικές, μεταξύ των οποίων και η Metropolitan Clinic.

Διατηρούσε ιατρείο στα Χανιά, στο οποίο όμως το τελευταίο διάστημα δεν δραστηριοποιούνταν λόγω ασθένειας, την οποία εντέλει δεν κατάφερε να νικήσει.

Η κηδεία του θα γίνει στα Χανιά και η ταφή στο Κουστογέρακο Σελίνου. Λεπτομέρειες για τον χρόνο θα γίνουν γνωστές εντός της ημέρας.

Για τον θάνατό του, εξέδωσε ανακοίνωση ο Ιατρικός Σύλλογος Χανίων στην οποία αναφέρει:

Το Δ / Σ του Ιατρικού Συλλόγου Χανίων, ενημερώθηκε για τον θάνατο του εκλεκτού συναδέλφου μας ΠΑΤΕΡΑΚΗ ΣΤΑΥΡΟΥ, σε έκτακτη συνεδρίαση του αποφάσισε:

Να κατατεθεί αντί στεφάνου το ποσό των 100 ευρώ για τους σκοπούς της ΕΛΕΠΑΠ .

Να εκφράσει την βαθύτατη θλίψη και την αμέριστη συμπαράσταση του στην οικογένεια του εκλιπόντος .