Ιωάννης Μελισσανίδης: «Είμαι ένας γκέι άνδρας, υπάρχει ομοφοβία στον αθλητισμό»

Ιωάννης Μελισσανίδης: «Είμαι ένας γκέι άνδρας, υπάρχει ομοφοβία στον αθλητισμό»

Για την σεξουαλικότητά του, αλλά και την ομοφοβία στον χώρο του αθλητισμού, μίλησε σε συνέντευξή του ο Ιωάννης Μελισσανίδης.

Ο Ιωάννης Μελισσανίδης μέσα από την συνέντευξή του στο περιοδικό Antivirus, συμβουλεύει κάθε νέο αθλητή που ανήκει στην ΛΟΑΤΚΙ κοινότητα να μην καταπιεστεί ποτέ για το ποιος πραγματικά είναι.

Στην συνέντευξή του, ο αθλητής, αποκαλύπτει ένα ομοφοβικό περιστατικό που είχε βιώσει στο δημοτικό σχολείο με τον γυμναστή του.

«Αυτά δεν είναι για σένα… θυμάμαι να μου λέει ο γυμναστής μου στο δημοτικό, μετά την αποτυχημένη του προσπάθεια να με κάνει να ενδιαφερθώ για τον κόσμο του αθλητισμού. Βλέπετε ήταν πεπεισμένος ότι η συμμετοχή μου στη σχολική ομάδα ποδοσφαίρου – που είχε όνειρο να φτιάξει – θα με “έκανε περισσότερο αγόρι”, όπως μου είχε δηλώσει μια φορά σε ένα διάλειμμα που έπαιζα κουτσό με δύο συμμαθήτριές μου», λέει ο Ιωάννης Μελισσανίδης.

Ο ίδιος, απαντώντας στο αν έχει ζήσει παρόμοια ομοφοβικά περιστατικά στον αθλητισμό, είπε ότι «Ναι, έχω ζήσει. Όχι από υψηλού επιπέδου αθλητές και κυρίως από το εξωτερικό. Εγώ από πιτσιρίκι έκανα μπαλέτο και αυτό οι μεγάλες σχολές, της Ρωσίας και της Κίνας, το θαύμαζαν και το εκτιμούσαν. Υπήρχαν όμως και κάποιες άλλες χώρες που έκαναν αστειάκια και φοβικά σχόλια».

«Από πολύ μικρός (το κατάλαβα). Τα πρώτα μου φλερτ όμως ξεκίνησαν, όταν ήμουν 12-13 ετών. Είχα φλερτ και με κάποια κορίτσια, πέρασα κι από αυτό το στάδιο, αλλά συνειδητοποίησα από πολύ νωρίς ότι μου αρέσουν άτομα του ίδιου φύλου» είπε προσδιορίζοντας τον εαυτό του ως έναν «γκέι άνδρα», ενώ αποκάλυψε ότι πρώτη φορά μίλησε γι’ αυτό με έναν φίλο του, σε ηλικία 14 ετών, ο οποίος επίσης ήταν ομοφυλόφιλος.

capitano.gr