Μονώσεις ταρατσών

Μονώσεις ταρατσών

Οι μονώσεις ταρατσών εφόσον γίνουν με το σωστό τρόπο, προσφέρουν αρκετά πλεονεκτήματα στο κτίριο καθώς συμβάλλουν στην εξοικονόμηση ενέργειας αλλά και στη μείωση των εξόδων θέρμανσης και ψύξης.

 Υπάρχουν αρκετοί τρόποι μόνωσης ταράτσας, ωστόσο σε κάθε περίπτωση κτιρίου εφαρμόζεται θερμομόνωση με βάση κάποιους συγκεκριμένους παράγοντες. Οι παράγοντες αυτοί είναι:

  • Η παλαιότητα του κτιρίου
  • Η υφιστάμενη κατάσταση της υπάρχουσας μόνωσης
  • Το μέγεθος της χρήσης που θα γίνει
  • Ο προϋπολογισμός

Οποιαδήποτε μέθοδος θερμομόνωσης και να ταιριάζει στο κτίριο σας, ιδιαίτερη προσοχή πρέπει να δοθεί στα υλικά, αφού αποτελούν το πιο σημαντικό παράγοντα για την επιτυχία του συστήματος θερμομόνωσης. Φυσικά η επιλογή του κατάλληλου συστήματος για μονώσεις ταρατσών αλλά και των υλικών δεν είναι η πιο εύκολη υπόθεση. Γι αυτό και η συμβουλές ενός έμπειρου επαγγελματία θα σας φανούν ιδιαίτερα χρήσιμες.

Ποια είναι τα συστήματα για μονώσεις ταρατσών;

Η θερμομόνωση αποτελεί τον ιδανικό τρόπο, αν θέλετε να εξασφαλίσετε τη κατάλληλη θερμοκρασία καθ΄ όλη τη διάρκεια του έτους στο εσωτερικό του σπιτιού σας. Τα συστήματα θερμομόνωσης συμβάλλουν στον περιορισμό απωλειών θερμότητας στη διάρκεια του χειμώνα και στο περιορισμό απωλειών δροσιά τις ζεστές μέρες του καλοκαιριού. Τα συστήματα μόνωσης που μπορούν να εφαρμοστούν σε ταράτσες είναι τα εξής:

Μόνωση Light Roof

Αποτελεί το πιο ελαφρύ και αποτελεσματικό είδος μόνωσης. Συστήνεται από την εταιρία μας καθώς είναι η πιο οικονομική λύση, ειδικά για τις παλαιότερες κατασκευές και προσφέρει πλήρη προστασία στο κτίριο από το κρύο, τη ζέστη και την υγρασία. Εφαρμόζεται τοποθετώντας θερμομονωτικό υλικό και όχι απλά επαλειπτικά ή ασφαλτόπανα. Ενδείκνυται για παλιά κτίρια καθώς το βάρος του είναι περίπου στα 9 κιλά ανά τετραγωνικό. Όσον αφορά τη τιμή των υλικών είναι περίπου στα 15€ + ΦΠΑ το τετραγωνικό, ενώ η τιμή της τοποθέτησης είναι περίπου στα 23€ + ΦΠΑ το τετραγωνικό.

Υγρομόνωση και στεγανοποίηση ταράτσας

Δεν είναι λίγοι αυτοί που μπερδεύουν την έννοια της θερμομόνωσης με αυτή της στεγανοποίησης. Ωστόσο, πρόκειται για δύο τελείως διαφορετικές έννοιες καθώς η πρώτη αφορά τη προστασία από τη θερμοκρασία ενώ η δεύτερη αφορά τη προστασία από την υγρασία και το νερό.

 Όταν παρατηρείται το φαινόμενο υγροποίησης, τότε  η στεγανοποίηση ταράτσας δεν είναι αρκετή. Αυτό συμβαίνει όταν η διαφορά θερμοκρασίας μεταξύ εσωτερικού και εξωτερικού του κτιρίου είναι μεγάλη. Έτσι, λόγω της διαφοράς θερμοκρασίας δημιουργούνται υδρατμοί, οι οποίοι συσσωρεύονται στο ταβάνι με αποτέλεσμα τη δημιουργία υγρασίας. Το πρόβλημα αυτό μπορεί να επιλυθεί με ένα ολοκληρωμένο σύστημα θερμομόνωσης ταράτσας.

Συμβατική μέθοδος μόνωσης ταράτσας

Αποτελεί τον παραδοσιακό τρόπο για μονώσεις ταρατσών. Στη περίπτωση αυτή η θερμομονωτική στρώση τοποθετείται κάτω από τη στεγανοποίηση. Στην Ελλάδα η συμβατική μέθοδος αποτελεί τη πιο συνηθισμένη επιλογή, λόγω του συμπαγούς των διάφορων στρωμάτων από τα οποία απαρτίζεται. Στο συγκεκριμένο σύστημα θερμομόνωσης η στεγάνωση βρίσκεται πάνω από τη θερμομόνωση, με αποτέλεσμα να αποτρέπει τη ροή του νερού κάτω από τη θερμομονωτική στρώση. Ένα από τα πιο σημαντικά πλεονεκτήματα που προσφέρει είναι η δυνατότητα βατότητας στη ταράτσα.

Ποιες είναι οι διαφορές στη συμβατική και ανεστραμμένη μόνωση; 

Στο σύστημα συμβατικής μόνωσης τοποθετείται αρχικά το υλικό θερμομόνωσης και έπειτα το υλικό στεγανοποίησης. Έτσι, το σύστημα προστατεύεται από τις δυσμενής καιρικές συνθήκες οι οποίες φθείρουν το υλικό. Αυτό που δέχεται τη μεγαλύτερη καταπόνηση είναι το υλικό υγρομόνωσης και ως συνέπεια ενδέχεται να μην αντέξει για αρκετά χρόνια, χωρίς τη κατάλληλη προσοχή.

Το σύστημα ανεστραμμένης μόνωσης εφαρμόζεται ακριβώς αντίθετα από αυτό της συμβατικής μόνωσης, καθώς πρώτα τοποθετείται η στεγανοποίηση ταράτσας και μετά η θερμομόνωση. Έτσι, το υλικό της θερμομόνωσης είναι περισσότερο προστατευμένο με αποτέλεσμα να αποτρέπει τη συσσώρευση υγρασίας στο εσωτερικό του κτιρίου. Αυτό το σύστημα μόνωσης χρησιμοποιείται κυρίως σε κτίρια τα οποία αντιμετωπίζουν σοβαρά προβλήματα υγρασίας.

Αν δεν είστε απόλυτα σίγουροι για το είδος της μόνωσης που ταιριάζει στο κτίριο σας, τότε ένα επαγγελματικό συνεργείο μονώσεων μπορεί να σας δώσει τις κατάλληλες συμβουλές προτείνοντάς σας τη καλύτερη μέθοδο για μονώσεις ταρατσών.

Ποια πλεονεκτήματα προσφέρει το υλικό Durosol για μονώσεις ταρατσών;

Η μέθοδος θερμομόνωσης με Durosol αποτελεί ίσως το πιο οικονομικό είδος θερμομόνωσης προσφέροντας αρκετά πλεονεκτήματα στο κτίριο. Πιο συγκεκριμένα:

  • Παρουσιάζει την υψηλότερη θερμομονωτική ικανότητα για μονώσεις ταρατσών
  • Δεν επιτρέπει τη συσσώρευση υγρασίας καθώς το υλικό “αναπνέει”. Υλικά τα οποία “δεν αναπνέουν” κάνουν το χώρο ανθυγιεινό. Έτσι, χρειάζεται συχνός εξαερισμός καθώς συχνά εμφανίζονται φαινόμενα υγροποίησης υδρατμών και σχηματισμός μούχλας.
  • Οι ιδιότητες και τα χαρακτηριστικά του συστήματος Durosol παραμένουν αναλλοίωτα ακόμα και με το πέρασμα 100 χρόνων.
  • Έχει εγγύηση 10 χρόνων.
  • Είναι υγιεινό και φιλικό προς το περιβάλλον. Δεν περιέχει επιβλαβή αέρια καθώς διογκώνεται με ατμό.
  • Δεν απορροφά την υγρασία και έτσι δεν προσβάλλονται οι θερμομονωτικές του ιδιότητες από την υγρασία και το νερό.

Γιατί να επιλέξω την εταιρία Fragoulakis για μονώσεις ταρατσών;

Η εταιρεία Fragoulakis ιδρύθηκε το 1958. Αποτελεί μια από τις πρώτες εταιρείες του χώρου, καθώς ασχολείται με τις μονώσεις από το 1974. Η εταιρεία μας κάνει δύο βασικές δραστηριότητες:

  • Παραγωγή διογκωμένης πολυστερίνης
  • Εμπόριο μονωτικών υλικών

Επιπλέον, παρέχουμε ολοκληρωμένα συστήματα για θερμοπρόσοψη, συστήματα για μονώσεις ταρατσών και πατητή τσιμεντοκονία Patitstyle.

Όσον αφορά την διαδικασία για την εφαρμογή, συνεργαζόμαστε με εξειδικευμένους επαγγελματίες αλλά και συνεργεία μονώσεων, οι οποίοι αναλαμβάνουν τη μόνωση οποιουδήποτε κτιρίου. Οι συνεργάτες μας χάρη στη πολυετή εμπειρία που διαθέτουν αλλά και στον εξειδικευμένο επαγγελματικό εξοπλισμό μπορούν να σας εγγυηθούν για τα καλύτερα αποτελέσματα. Έτσι, αν σκέφτεστε να εφαρμόσετε μόνωση στη ταράτσα σας δεν έχετε παρά να απευθυνθείτε στην εταιρεία μας, προκειμένου να λάβετε μια ολοκληρωμένη και οικονομική προσφορά, πάντα από τους καλύτερους επαγγελματίες.