Σταφιδική Διασκεδαστήριο στα Χανιά

Σταφιδική Διασκεδαστήριο στα Χανιά

Σταφιδική Διασκεδαστήριο - ΧανιάΤο διασκεδαστήριο Σταφιδική στεγάζεται σε ένα ιστορικό χώρο στα μικρά νεώρια (αρσενάλια) στο παλιό λιμάνι των Χανίων.

Αυτό το καλοκαίρι η Σταφιδική επιστρέφει ανανεωμένο και μας υποδέχεται στην αυλή του για χαλάρωση και δροσερά καλοκαιρινά cocktail, φυσικά δεν απουσιάζει ο χώρος του club με δυνατά party για άλλο ένα ξεχωριστό καλοκαίρι. 

Ιστορία

Τα 6 εναπομείναντα ιστορικά μικρά ενετικά νεώρια ή αρσενάλια ή αλλιώς ταρσανάδες οικοδομήθηκαν μέσα στον 14ο αιώνα από τους Ενετούς για την επισκευή ή ναυπήγηση καραβιών.

Είναι στενόμακρα κτίσματα και τότε ήταν ανοικτά προς τη (βόρεια) πλευρά της θάλασσας για να μπαίνουν τα πλοία.

Το 1929, ο χώρος ξαναπήρε ζωή με μια εμπορική κίνηση, την «Σταφιδική Ένωση Χανίων» έναν συνεταιρισμό 24 παραγωγών σταφίδας της Κρήτης, ο οποίος συνεταιρισμός και λειτουργούσε μέχρι το 1965 στα Χανιά.

Χαρακτηριστικό τους οι καλοφτιαγμένες «κουτσουνάρες» του με τις «αναγλυφάδες» τους από κουρασάνι.

Η περιοχή βομβαρδίστηκε κατά το Β’ παγκόσμιο πόλεμο και μεταπολεμικά έγινε προσπάθεια να ανοικοδομηθεί σε εντελώς νέο σχέδιο.

Ένας χώρος ιστορικός, μοναδικός και με πολύ δικό του χαρακτήρα που μετά από χρόνια ήρθε η ημέρα να ξαναπάρει ζωή, έχοντας συντηρηθεί ευλαβικά, αναδεικνύοντας όμορφα όλη την ιστορία και να «μεταφέρει» τον επισκέπτη σε μια άλλη εποχή….

Και όπως ο Όσκαρντ Ουαϊλτ είπε κάποτε : «το χρέος μας απέναντι στην ιστορία είναι να την ξαναγράψουμε» ο χώρος της «Σταφιδικής» πλέον ως Διασκεδαστήριο έχει όλα τα φόντα για να το κάνει… 

Διεύθυνση: Καλλεργών 11, Χανιά

Τηλέφωνο: 6983054663

Κλειστό αυτήν την περίοδο

acebookwww.aera.gr/stafidiki