Ο δήμος Χανίων, το δέντρο, η φάτνη και τα… αδέσποτα

Ο δήμος Χανίων, το δέντρο, η φάτνη και τα… αδέσποταΑυτή η φωτογραφία είναι σημερινή από το Χριστουγεννιάτικο δέντρο των Χανίων, το φωταγωγημένο.

Πολύ κρύο σήμερα και τα σκυλάκια αυτά, αδιαφορώντας για το τι είναι "σωστό", τι "λάθος" και τι "πρέπει" ή "δεν πρέπει" κοιμήθηκαν σαν άρχοντες πάνω στα άχυρα, κάτω από το πλαστικό δέντρο κι ανάμεσα σε βιβλικές ψεύτικες φιγούρες.

Στο ίδιο σημείο και ίδια εποχή, Χριστούγεννα πάλι, λίγο παραπέρα, πριν δυο χρόνια, ένας άστεγος πέθανε αβοήθητος από το κρύο πάνω σε ένα παγκάκι κάτω από το δέντρο και τα φώτα του.

Στην τελευταία συνεδρίαση του Δημοτικού Συμβουλίου όπου τέθηκε το θέμα των αστέγων, ο δήμαρχος Μανόλης Σκουλάκης έφτασε να πει στους πολίτες που ζητούσαν λύση να πάρουν στα σπίτια τους τους άστεγους για τις ημέρες της κακοκαιρίας.

Ο δήμος είχε κάνει πρόταση για να δημιουργηθεί ένας ξενώνας αστέγων στο Παλιό Ψυχιατρείο Χανίων. Το πρόγραμμα όμως "κόλλησε" στην Κοινή Υπουργική Απόφαση η οποία δεν έχει εκδοθεί ακόμη.

Πριν λίγες μέρες τρίτος άστεγος βρέθηκε απανθρακωμένος μέσα στα αποκαϊδια ανάμεσα από χαλιά και κουβέρτες στο πρόχειρο κατάλλυμα που είχε φτιάξει.

Πρόταση λοιπόν καλή θα ήταν οι άστεγοι να μπουν σαν τα σκυλιά να κοιμηθούν στην φάτνη του Χριστού, στο Χριστουγεννιάτικο δέντρο των Χανίων και ο δήμος μας, ε, καιρός που είναι ας φροντίσει να γεμίσει όλη την πόλη με χριστουγεννιάτικα δεντράκια να χαρούμε κι εμείς και να διασκεδάσουμε την δυστυχία μας χαρούμενα και γιορτινά.
Θυμάμαι λίγους μήνες πριν κάτι δημοσιεύματα της Bild που λέγανε ότι ο Δήμαρχος Χανίων κατάφερε να αυξήσει τα κέρδη του δήμου του και θεωρείται από τους πλέον πετυχημένους. Τρεις νεκροί από το κρύο και άστεγοι παρετημένοι στο έλεος του...Θεού σε μια πόλη σαν τα Χανιά δεν είναι πάντως και ό,τι καλύτερο.

Ο δήμος Χανίων, το δέντρο, η φάτνη και τα… αδέσποταΣτον Δήμο αυτόν έχουμε λεφτά για λαμπάκια και πλαστικά δεντράκια. Εξάλλου ο Δήμαρχος και οι σύμβουλοι του αν δεν φροντίσουν ώστε να κρατηθεί υψηλά η γιορτινή διάθεση των δημοτών αυτής της πόλης για τι άλλο θα μπορούσαν ή θα πρεπε να φροντίσουν; Ειδικά τις μέρες αυτές των Χριστουγέννων.

Και βέβαια το κόστος κατασκευής, συντήρησης και λειτουργίας ενός τέτοιου κέντρου είναι κατά πολύ υψηλότερο από την κακόγουστη πλαστικούρα που κοσμεί την πλατεία Αγοράς κάθε χρόνο αλλά όπως και να'χει...δήμαρχε, άνθρωποι νεκροί από το κρύο είναι αυτοί...όχι σκυλιά.

Από την άλλη σύμφωνα με Δ.Τ. από το γ.τ. του Δήμου:

"ο Δήμος Χανίων καλεί τους κατοίκους του, στους οποίους έχει διακοπεί η παροχή ηλεκτρικού ρεύματος της οικίας που διαμένουν, λόγω οφειλών προς τη ΔΕΗ, να επικοινωνήσουν άμεσα με τον Δήμο Χανίων/Γραφείο Υποστήριξης του Δημότη στο τηλέφωνο 28213 41766, ούτως ώστε να καταγραφούν τα αναγκαία στοιχεία και στη συνέχεια να διαβιβαστούν στην αρμόδια τοπική επιτροπή, που θα συσταθεί – αποτελούμενη από εκπροσώπους της Περιφέρειας, του Δήμου, της ΔΕΗ και του ΔΕΔΔΗΕ – η οποία και θα επιλαμβάνεται όλων των θεμάτων έκτακτων κοινωνικών αναγκών, που σχετίζονται με τη ΔΕΗ και τη διαδικασία επανασύνδεσης του ηλεκτρικού ρεύματος."

Εντάξει. Καλά Χριστούγεννα και μιας και τ' αρχίσαμε άντε και Καλό Πάσχα.

zarpa.gr Γράφει ο Νίκος Αγγελάκης | agonaskritis | kritifm1015

Προσθήκη νέου σχολίου


Κωδικός ασφαλείας
Ανανέωση