Οδηγός για τα Χανιά
Επιλέξτε κατηγορία

 Αγορές στα Χανιά: Βρείτε Κρητικά προϊόντα, ρούχα, τρόφιμα, ποτά και πολλά άλλα...  Διασκέδασης στα Χανιά: Επιλεγμένα εστιατόρια, κλαμπ και μπαρ στα Χανιά
 Διαμονή στα Χανιά:  Βρείτε ξενοδοχεία, βίλες και διαμερίσματα στα Χανιά.  Υγεία & Ομορφιά στα Χανιά: Επιχειρήσεις που ασχολούνται με την ομορφιά & υγεία.  Γάμος - Βάπτιση στα Χανιά: Η πιο σημαντική στιγμή στην ζωή μας είναι...
Ο Οδηγός μας για τα Χανιά περιλαμβάνει αναλυτικές πληροφορίες για επιχείρησης που δραστηριοποιούνται στο νομό Χανίων.
Print

O Ροζ Πάνθηρας αξίζει εκατομμύρια!

on . Posted in Κόσμος . Hits: 1863

O Ροζ Πάνθηρας αξίζει εκατομμύρια!Ο "Ροζ Πάνθηρας" του Τζεφ Κουνς αναμένεται να δημοπρατηθεί στις 10 Μαϊου και σύμφωνα με εκτιμήσεις μπορεί να πουληθεί έως και 30 εκατομμύρια δολάρια, ποσό που θα είναι ρεκόρ για έργο του συγκεκριμένου καλλιτέχνη, ανακοίνωσε ο οίκος Sotheby's.

Το άγαλμα από πορσελάνη που φιλοτέχνησε ο Κουνς το 1988 απεικονίζει μία ημίγυμνη ξανθιά γυναίκα να έχει στην αγκαλιά της ένα παιχνίδι- μεγάλο ροζ πάνθηρα- και σύμφωνα με τον οίκο υπάρχουν άλλα τρία αντίγραφα.
Βρίσκονται στο Μουσείο Μοντέρνας Τέχνης, στη Νέα Υόρκη, στο Μουσείο Σύγχρονης Τέχνης στο Σικάγο και σε ιδιωτική αμερικανική συλλογή.

Το ρεκόρ για έργο του Κουνς είναι 25.7 εκατομμύρια δολάρια- τόσο πουλήθηκε το "Μπαλόνι Λουλούδι (Magenta)" τον Ιούνιο του 2008, λίγο πριν ξεσπάσει η χρηματοπιστωτική κρίση που προκάλεσε μείωση των τιμών των έργων τέχνης.

ΠΗΓΗ ΝΟΟΖ

Add comment


Security code
Refresh